använd gröna rengöringsprodukter vid hemstädning

Hemstädning – Hur det kan göras till grön städning?

Att välja hemstädningsprodukter som är ”gröna” och räddar miljön och din familj, innebär att välja rengöringsprodukter utan starka kemikalier. Det finns många alternativ för produkter som är säkra för din plånbok och för vår planet.

Då fokus skiftar från vårt eget hem och bakgårdar till den globala medvetenheten om miljön och vår påverkan på planeten, väljer många husägare städalternativ som innehåller mindre kemikalier, och som är miljövänliga. Även om du är inte orolig för att rädda planeten, kan du vara orolig för din nya son som kryper runt på ett nyligen blekt golv och undrar vad du kan göra för att göra ditt hem till en mindre skadlig plats.

Många rengöringsmedel är skadliga för miljön

Giftiga rengöringsmedel är tillgängliga idag i olika butiker runt om i landet. Men vilken typ av effekter har de, än att få ditt badkar att gnistra? Är det virvlande skummet som går ner i avloppet skadligt för miljön? Är detta på något sätt skadligt för dig? Och finns det verkligen ett effektivt grönt alternativ som kan göra ett lika bra jobb? Dessa frågor kan besvaras genom att leta efter rengöringsprodukter som är tillverkade med ingredienser som är mindre starka, men fortfarande fungerar bra. Vår städfirma i Uppsala försöker naturligtvis använda oss utav gröna städprodukter.

Väteperoxid vid hemstädning

En av de största ingredienserna för hemrengöring av produkter som påstår sig vara mindre hårda och mer grönt är väteperoxid. Som ett effektivt anti-bakteriellt medel som används på sjukhus, är väteperoxid effektiv på många ytor i ditt hem. I själva verket, att använda hård anti-bakteriell tvål på händerna och hemytor kan faktiskt bidra till att växa starkare bakterier som är svårare att döda och invaderar vårt immunförsvar lättare. Dessa superbakterier kan man inte ta kål på med blekmedel eller ammoniak, och kommer till slut att innebära mer bakterier på köksbänken utan att vi ens inser det.

Många traditionella medel som används för hemstädning innehåller också petroleum och butangaser. Dessa frätande gifter kan inandas av dig, dina husdjur eller dina barn, och innebära skadliga effekter på lång sikt utan att det upptäcks i tid. Och ändå, om du kan göra något litet för att förhindra dina husdjur eller barn från att andas in butan, så bör du så klart göra det.

Den kanske mest uppmärksammade anledning till att välja miljövänliga produkter är effekten de har på miljön. Avloppsrening fungerar övertid för att ta bort kemikalier och rengöringsmedel från vattnet och gör oftast inte en fullständigt jobb. Istället, spolas dessa gifter tillbaka ut i våra vattendrag där de bygger upp och har långt gående effekter på ekosystem och djur. Växter och fiskar är mycket känsliga för förändringar i miljön.

Miljövänliga rengöringsprodukter för hemstädning

Därför, överväg att använda miljövänliga rengöringsprodukter för hemstädning. De fungerar precis lika bra som deras giftiga motsvarigheter och kostar nödvändigtvis inte så mycket. Faktum är att du förmodligen har flera rengöringsprodukter i ditt städskåp just nu som kan användas för att på ett säkert sätt kan få ditt badkar att skina, och desinficera köksbänken. Bakpulver, borax, citronsaft, olivolja, väteperoxid, vinäger och kastilientvål är alla miljövänliga alternativ till kommersiella produkter, som är enkla gröna rengöringslösningar.